Manusia Dan Islam: Manusia dan Islam - "Noah's Ark" Benarkah Penemuan Bahtera Nabi Noh?

Rabu, 28 April 2010

Manusia dan Islam - "Noah's Ark" Benarkah Penemuan Bahtera Nabi Noh?


"Noah's Ark"  Benarkah Penemuan Bahtera Nabi Noh?


Dikisahkan, sekitar 4.800 tahun lalu, banjir besar melanda Bumi. Sebelum bencana maha dahsyat itu terjadi, Nabi Nuh -- nabi ketiga agama, Islam, Kristien, dan Yahudi, diberi wahyu untuk membuat kapal besar -- demi  menyelamatkan umat manusia dan mahluk Bumi lain.

Cerita tentang bahtera Nabi Nuh dikisah dalam berbagai buku, pelbagai filem dan lain-lain. 
Untuk membuktikan kebenaran penemuan tersebut , para pengkaji sejarah dari China dan Turki telah bergabung dalam misi  'Noah's Ark Ministries International' selama bertahun-tahun mencari sisa-sisa Bahtera tersebut.

 Dan akhirnya  26 April 2010 mereka telah mengumumkan bahawa mereka telah berjaya menjumpai bahtera Nabi Nuh di Turki. Mereka telah menemukan sisa-sisa perahu Nabi Nuh berada di ketinggian 4.000 meter di Gunung Agri atau Gunung Ararat, di Turki Timur.

Mereka bahkan mendakwa  berjaya  masuk ke dalam Bahtera  itu, mengambil foto dan beberapa specimen untuk membuktikan dakwaan mereka.Menurut para peneliti, specimen yang mereka ambil memiliki usia karbon 4.800 tahun, sesuai dengan apa yang digambarkan dalam sejarah.

Jika Dakwaan mereka benar, para peneliti Evangelis itu telah menemukan Bahtera paling terkenal dalam sejarah.

"Kami belum yakin 100 peratus bahawa ini benar Bahtera Nabi Nuh, tapi keyakinan kami sudah 99 peratus," kata salah satu anggota kumpulan yang bertugas membuat filem dokumenteri, Yeung Wing, seperti dimuat laman berita Turki, National Turk, 27 April 2010.

Ikuti video Penemuan Bahtera  Nabi NohAdakah Penemuan mereka ini Benar? Hanya Allah sahaja yang mengetahuinya.
Jangan Lupa komen selepas membaca. Manusia dan islam sentiasa bersama anda.

Terima Kasih kerana bersama Manusia dan Islam.
Terdapat ralat dalam alat ini

Punca Carian

Sila Komen Dengan Berhemah

Related Posts with Thumbnails